Syltningen 

  1. Bring eddike og sukker i kog, til sukkeret er opløst. Krydr med friskkværnet peber og evt. chili, og lad lagen køle af.
     

  2. Frugt og grønt skæres i meget tynde skiver.
     

  3. Drys frugt og grønt godt med salt, og lad det trække i minimum 20 minutter, hvorefter evt. væde hældes fra. Fyld grøntsagerne i et rengjort og skoldede glas. 
     

  4. Hæld eddikelagen over grøntsagerne, og lad det trække i minimum 30 minutter.
     

  5. Opbevar de syltede grøntsager på køl.

Lynsyltede grøntsager

Anne Thuesen Holst

1 stort glas

60-70 minutter 

Syltede grøntsager er fantastiske i mange sammen-hæng og som tilbehør til mange retter. I denne opskrift giver Anne hendes bud på, hvordan du kan sylte sæsonens frugt og grønt. Lige nu er bl.a. græskar i høj sæson, og sommerens sidste agurker kan så småt høstes, men du kan altid udskifte opskriftens frugt og grønt med, hvad end der er i sæson. 

1⁄4 Hokkaido græskar* 

1⁄4 Blomkål
1⁄2 Agurk
1 pærer*

2 Tomater*
Evt., 1 Chili i tynde skiver

3 dl Klar lagereddike* 

3 dl Sukker* 

Friskkværnet peber

Ingredienser

Lav mad med RAA

Lad os endelig høre, om I også er vilde med det. Tag RAA på Instagram eller brug hashtagget #lavmadmedraa og hvis I har nogle spørgsmål, må I endelig skrive en kommentar.

God appetit!

KONTAKT OPLYSNINGER 

raaaarhus@gmail.com

+ 45 23 49 43 07 

RAA AARHUS IVS

CVR 38945246 

Badstuegade 17, st. th. 

8000 Aarhus C

Du er altid velkommen til at kontakte os over mail eller kigge forbi butikken med spørgsmål.  

ÅBNINGSTIDER 

MANDAG     

TIRSDAG     

ONSDAG    

TORSDAG     

FREDAG   

LØRDAG     

SØNDAG     

11:00  - 17:30     

11:00  - 17:30     

11:00  - 17:30   

11:00  - 17:30     

11:00  - 17:30   

11:00 - 15:00     

LUKKET     

Andre åbningstider kan forekomme på helligdage.