kål carbonara
Anne Thuesen Holst
20 minutter
2 personer
Anne og Anna arbejder tit til sent i butikken, og de elsker derfor lette hurtige retter. I vintermånederne bruger Anne og Anna ofte kål i deres madlavning, og en af deres favoritter med kål er denne lette ret.
175 g flowersprouts
3 fed hvidløg
1 løg
1 håndfuld persille (kan undlades)
175 g pasta penne
olie til stegning
1/2 dl Hvidvin (kan undlades)
2 dl Fløde
1 dl parmasan
Salt & peber
Muscat nød
Opskriftsnoter
-
Flower sprouts kan erstattes med rosenkål eller grønkål.
-
Der kan bruges citron istedet for hvidvin, til at give lidt syre til retten.

Fremgangsmåde
-
Vand til pasta sættes over.
-
Flower sprouts deles i 2-4 dele (halve eller kvarte).
-
Hvidløg og løg snittes i tynde skiver.
-
Pastaen sættes over og koges efter anvisning.
-
I mens pastaen koger, steges kål og løg hårdt af på en brandvarm pande til de opnår en smule farve.
-
Hvidvinen kommes på panden med kål og løg, og koges op til alkoholen er fordampet.
-
Fløden kommes på panden, og der skrues ned til middelvarme. Lad fløden koge ind i et par minutter.
-
Den revede parmesan og finhakkede persille tilføjes til saucen, og den smages til med salt, peber og frisk revet muskatnød.
-
Den kogte pasta drænes for vand, tilføj evt. en smule af pastavandet til saucen.
-
Sauce og pasta vendes sammen, og retten er nu klar til servering.
Servering
Carbonaraen spises med det samme, og kan serveres med et ekstra drys parmesan eller en smule ristede mandler.
Lav mad med RAA
Tag RAA på Instagram eller brug hashtagget #lavmadmedraa, hvis i bruger nogle af vores opskrifter. Har du nogle spørgsmål, så send os endelig en besked.